Att träna kampsport är inget för veklingar, men det kommer väl knappast som någon nyhet, egentligen. Dock finns det idag många människor som har fördomar mot kampsporten och mot dem som väljer att utöva den. De tycker helt enkelt att sporten är otäck, att den verkar farlig. Men att träna kampsport har många fördelar som många inte vet om, eller som de helt enkelt aldrig har reflekterat över innan.

Det första du bör göra innan du beger dig till din första kampsportsträning är att införskaffa lite bra träningskläder och ett par bra träningsskor. På så vis är du beredd att komma igång att träna och svettas ordentligt!

Fördelar med att träna kampsport

En av de absolut största fördelarna med att träna kampsport är att du får lära dig att tänka målinriktat och fokuserat. Något som gör att din mentala styrka byggs upp och att du får allt bättre och bättre självförtroende. Sedan får du såklart en mycket bättre fysisk styrka i och med alla effektiva träningspass du genomför samtidigt som du även tränar upp din koncentrationsförmåga. En annan stor fördel med att regelbundet träna kampsport är att du får stor variation eftersom olika kampsporter fokuserar på olika delar av kroppen. En del jobbar mest med bentekniker, andra på kast och några på dans.

Om du inte har tid att vara med på regelbundna gruppträningar så kan du alltid boka in en privat träning tillsammans med din tränare på en tid som passar just dig. Om inte det känns som ett bra alternativ för dig så kan du såklart även träna på egen hand hemma.