Den som är aktiv inom någon form av kampsport vet att det inte är helt ovanligt att få problem med ryggen. Ett exempel på detta är Alexander Gustafsson som nu fått ryggproblem efter många MMA-fighter.

13080027-woman-in-sportswear-massaging-back

I Aftonbladet kan man läsa att MMA-fightern Alexander ”The Mauler” Gustafsson dras med ryggproblem som gör att han inte kan träna lika hårt som han vill. Gustafsson fick ont i ryggen efter ett träningspass och dagen efter hade ryggen stelnat till ordentligt. Den onda ryggen gjorde att Gustafsson inte kunde åka på pressevent inför en kommande match. Nu måste han göra allt för att ryggen ska läka till den här matchen och han har inkallat experter inom ryggrehabilitering som ska hjälpa honom att komma på banan igen.

Kampsportare fick diskbråck

Att drabbas av ryggproblem som kampsportare är inget ovanligt och många måste till och med sluta utöva sin kampsport på grund av detta. På kurera.se kan man exempelvis läsa om en kampsportare som gjorde illa höften under träning och efter det började få ont i ryggen. Hans ryggsmärta blev bara värre och när han gick till läkaren kunde det konstateras att han hade dubbla diskbråck. Kampsportaren fick allt större problem med sina smärtor i ryggen och de gjorde att han var tvungen att sluta helt med träningen.

Tips vid ryggvärk

En dålig rygg efter intensiv kampsportsträning kan alltså leda till att man får lägga ner med sporten. Men det finns självklart tips och medel som kan göra att man slipper sina ryggproblem. Ett tips kan vara att regelbundet gå på massage som mjukar upp ryggen och ger musklerna återhämtning. Är man på jakt efter ett bra massageställe i Stockholm kan man exempelvis googla ”massage Södermalm”. Några andra saker som man kan göra för att slippa ryggvärk eller göra så att den går över snabbare är:

  • Att röra på sig som vanligt och vara aktiv trots att det gör ont.
  • Att träna upp och stärka ryggen genom styrketräning.
  • Att tänka positivt och inte oroa sig så mycket över sin värk. Läs mer.