Ibland räcker det inte med rätt kost och träning, kroppen kan behöva en extra boost i form av kosttillskott och vitaminer om du kanske inte får i dig dem från den vanliga maten. D-vitamin och Omega 3 är livsnödvändiga ämnen som du måste få i dig för att inte drabbas av brister.

De kosttillskott som finns tillgängliga på marknaden är många, och en del gör ingen större nytta eftersom de innehåller alldeles för många syntetiska ämnen. Hos https://www.vitalplus.se/ kan du dock vara säker på att få i dig det väsentliga och att kroppen tar till sig ämnena så att du håller din goda hälsa vid liv.

Viktigt med kosttillskott vid träning

Om du tränar mycket och ofta behöver kroppen mer näring. Därför är det bra om du som utövar mycket fysisk aktivitet kan äta extra vitaminer, proteiner och omega 3 så att du kan vara säker på att få i dig den dagliga dosen. VitalPlus har alla viktiga ämnen för en frisk och stark kropp. Samtidigt är det viktigt att tänka på att kosten ska utgöra den viktigaste källan och att du bör äta mat där till exempel vitamin D och omega 3 finns närvarande.

  • Fet fisk, ägg och baljväxter
  • Mjölkprodukter
  • Nötter och fröer

Kampsport extra krävande

Du som tränar tuff kampsport vet hur viktigt det är att du får i dig rätt kost och tillskott. Kampsport är extremt krävande och det är viktigt med återhämtning. Det gör du genom att tillföra kroppen extra vitaminer och mineraler samt proteiner för att bygga upp musklerna igen. De kampsporter som fordrar extra mycket av dig som person är Thaiboxning, Karate och Taido. Om du tränar kampsport kanske du har en tränare och en dietist vid din sida som talar om för dig vad du ska göra och äta för att må bra och avancera i din träning.

Du kan även göra tester som berättar för dig om du redan lider av brister i kroppen på vissa ämnen. Då kan du i rätt tid göra något åt det och bygga upp kroppen redan i tidigt stadium.